Tagok

Sótonyi László Sportcsarnok

Cím: 8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Tel.: +36-82/571-056
E-mail: 
Honlap: http://www.fittcsurgo.hu

Galéria

Bemutatkozás

Csurgó sportéletéhez szorosan kapcsolódik a Sótonyi László Sportcsarnok, amely a kézilabdacsapatok otthonául is szolgál. A sportcsarnok 2007-ben épült. Az épület üzemeltetésére 2008-ban hozták létre a Csurgói Sportcsarnok Üzemeltető Nonprofit Kft –t.

A sportcsarnok kezdetben 337 ülőhellyel rendelkezett, amelyet körülbelül 100 állóhellyel egészítettek ki, így az épület befogadóképessége megközelítőleg 437 fős volt.

A sportcsarnok bővítése, modernizálása és felújítása két ütemben történt. Először számozott ülőhelyekkel bővült a megújult lelátó (997 férőhelyes), az eredményjelző táblákat lecserélték tizenkét négyzetméteres, modern LED kijelzős típusokra. A csarnok a bejáratnál egy új előteret kapott, felette egy VIP szobát alakítottak ki. A földszint és a felette lévő emelet kiegészült a lelátó alatt egy büfével és egy ruhatárral. Megnyílt egy korszerű fitneszterem, amely nemcsak a profi sportolóknak, hanem az amatőr edzeni vágyóknak is lehetőséget biztosít a testedzésre.

A második ütemben elkészült az új, világszínvonalú sportpadló, a konditerem és a videószoba. A, 2013 decemberi átadó ünnepély óta Sótonyi László csurgói testnevelő tanár, kézilabdaedző nevét viseli.

A sportcsarnok a versenysportok, de elsősorban a kézilabdasport számára biztosítja azokat a feltételeket, melyek lehetővé teszik a nyugodt felkészülést és biztosítják versenyrendezés körülményeit. Továbbá célja, hogy a sport és szabadidős kínálat folyamatos bővítésével, a szolgáltatások színvonalának emelésével növelje Csurgó és térsége legnagyobb rendezvényhelyszínének hírnevét.

A sportcsarnokot nemcsak a mozgás kedvéért keresik fel az emberek, hanem a kézilabdameccseknek köszönhetően a térség egyik legkedveltebb találkozóhelye lett. Emellett kultúraközvetítő intézményként, közösségi térként, közösségépítő szerepben is működik: otthont ad a város kiemelt rendezvényeinek, befogadóképességével és programlehetőségeivel növeli a turisztikai forgalmat.

A csarnok egyéb közéleti, kulturális rendezvények, koncertek megrendezésére is kiváló helyszínt biztosít.

Megközelíthetőség