Túraútvonalak

A Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület szerette volna mindenki számára ismertté tenni a Nagyatádon elérhető túrázási lehetőségeket, ezért szakértő bevonásával megtörtént  a túraútvonalak kijelölése.

1. Kis túra Útvonala:(piros-sárga jelzéssel) 7 km

A Nagyatádi Turisztikai Központ-Zrínyi utca-Tanuszoda-Rinya part-Csónakázó-tó-Szoborpark-Fácánosi parkerdőben lévő pihenő hely.

2. Nagy túra útvonala: (Narancssárga jelzéssel) 15 km

Nagyatádi Turisztikai Központ-Zrínyi utca-Tanuszoda-Rinya part- Malom-árok – Ganajos puszta- Török vár( Atád-Vár)

Miután végig jártuk mindkét túraútvonalat, nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a helybeli kirándulni vágyóknak, és a hozzánk érkező turistáknak. Kiadványunk  a kijelölt turistaútvonalakról a Turisztikai Központban elérhető mindenki számára. Állatbarátoknak kiváló kikapcsolódási lehetőség, a kedvencünkkel való közös időtöltéshez.

Nagyatádi Keresztút: 1.413 m 

A Nagyatádi Keresztút a Ferences Világ Rend nagyatádi testvéreinek kezdeményezésére és Nagyatád Város Önkormányzata támogatásával, valamint sok jó szándékú ember akaratából és adományából létesült Nagyatádon, amelyet 2017. október 7-én áldottak meg.

A Kálvária domborműveit Orr Lajos szobrászművész készítette.

A kálvária a nagyatádi Szent Kereszt templom melletti állomással kezdődik a Széchenyi park közvetlen szomszédságában. Szép természeti környezetben, réten, erdőn, domboldalon át 1.413 méter hosszan vezet az út. A Városi Múzeum kertjén keresztül a Tűzoltóság mögött sétálva érünk a Zrinyi köz végéhez, ahol újonnan épült hidakon kelhetünk át a Rinya-patakon és a Malom-árkon. Az erdős domb tetején északi irányba folytatjuk utunkat, majd keletre kanyarodva lankás domboldalon csodálhatjuk a stációkat, akár a kihelyezett padokon pihenve. Végül Nagyatád henészi városrész Jézus Szíve kápolnájánál ér véget a Nagyatádi Keresztút. 

 
Képekért kattintson galériánkba!http://nagyatadtdm.hu/galeria/turautvonalak-nagyatadon_28.html