Borkostoló

A borok a nagyatádi Zsirai-család tokaji pincészetéből (www.zsiraipinceszet.hu) származnak. Borkóstolót és borvacsorát minimum 10 fő jelentkezése esetén tartunk. Nagyobb társaságok vendéglátására, egyedi megállapodás alapján a belső udvarban biztosítunk helyet. Borvacsorák esetén több helyi étterem kínálatából válogathatnak vendégeink. A pince befogadóképessége: max. 48 fő. 

TOKAJI BORVACSORA (időtartam max. 2 óra)
Díjszabása: a választott borkóstoló ára kiegészül a rendelt vacsora árával.

PINCEHELYISÉG BÉRLETI DÍJA:
5.000 Ft/óra, de minimum 10.000 Ft 
Kaució: 10.000 Ft
Takarítás díja: 10.000, kivéve, ha a bérlő maga vállalja a takarítást!
Borkóstoló és borvacsora esetén bérleti díjat a szolgáltatás időtartam alatt nem számítunk fel.

 BORKÓSTOLÓ (időtartam max. 1 óra)

A kínálatunkban szereplő Tokaji, Villányi, Somlói borkóstoló egyéni igények alapján állítható össze.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a pincénkben/üzletünkben italkimérést nem folytatunk! Csak palackozott italok vásárolhatók, ill. az előre egyeztetett borkóstolót biztosítjuk előzetes bejelentkezés (minimum 12 fő) részére, a rendelkezésre álló borokból, egyedi díjkalkulációval. Az árlapon feltüntetett árak bruttó árak, 0% Áfa-t tartalmaznak.

Borkínálatunk

Galériánkért kattinton a következő linkre: http://nagyatadtdm.hu/galeria/boraink_32.html

Tokaji Sárgamuskotály 2012 évjárat
Félédes, öreg tőkék válogatott terméséből szüretelt, különleges fehérbor. Hordóban érlelt, hordóban erjedt, szőlő „íze” van és kimondottan illatos bor. Termőhely: Mád, Holdvölgy dűlő

Tokaji Sárgamuskotály 2014 évjárat – Könnyed, száraz fehérbor
Részben acél tartályban, részben hordóban, spontán erjedt ez a Sárgamuskotály. Így egy komoly test mellé, sikerült megőrizni a tipikus muskotályos illatot is. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a behízelgő, kedves illatú, ugyanakkor testes borokat.

Tokaji Hárslevelű 2011 évjárat

 feltöltés alatt…


Tokaji Hárslevelű 2012 évjárat
Száraz, válogatott szüretelésű fehérbor. Friss és könnyed. A korai szüret után, minimális hordós érleléssel került a palackba.
Termőhel: Rátka, Padihegy dűlő

Tokaji Furfangos 2012 évjárat
Száraz, rövid ideig érlelt, könnyed fehérbor. Október elején szüretelt furmintot, újhordós erjesztés után 3 hónapig érlelték használt hordókban. Termőhely: Mád – Padihegy dűlő

Tokaji Furmint 2011 évjárat
Száraz, különböző dűlők terméséből származó késői szüretelésű fehérbor. A novemberi szüretelést követően közel egy évig érlelték 220 literes tölgyfa hordóban. Gyümölcsös karakterének illatjegyei a körte, birs, alma és a barack.

Tokaji Furmint 2013 – Száraz, válogatott szüretelésű fehérbor
A kiemelkedő 2013-as évjárat birtokbora. A szőlőt különböző szüret időpontokban, több dűlőből válogattuk össze, majd 6 hónapig érleltük 220 literes tölgyfa hordóban.
Termőhely: Mád – Padihegy és Középhegy dűlő

Tokaji Katika Cuvée 2011 évjárat
Óarany szín. Intenzív illat, kicsit parfümös, muskotályos illat, aszalt gyümölcsös és töppedt szőlős jegyekkel. Kiegyensúlyozott ízek. Sárgamuskotály, hárslevelű, kövérszőlő, és zéta félék házasítása.

Nagy-Somlói Olaszrizling 2011 évjárat – Válogatott szüretelésű, száraz, fehérbor
Szikár, testes, komplex. Ezekkel a szavakkal lehet a legjobban leírni ezt a bort. A gazdag savszerkezetének köszönhetően még hosszú évekig élvezhető marad.
Termőhely: Somló-hegy, Apátság dűlő

Somlai 2011 évjárat – Válogatott szüretelésű, száraz, fehérbor
Juhfark, olaszrizling és hárslevelű házasítása. Krémes, nagy testű száraz fehérbor.
Termőhely: Somló-hegy, Apátság-dűlő

Somlai 2012 évjárat

 feltöltés alatt…

Villányi Múzsa Rozé 2015 évjárat
Száraz vörösbor, oportó és kékfrankos házasítás.A szüret után 6 hónapig érlelt 300 literes hordókban. Egy könnyed, mégis tartalmas bor, amit szívesen bont fel az ember nap, mint nap.Termőhely: Palkonya Weingarten-dűlő

Villányi Díva 2015 évjárat

 feltöltés alatt…

Tokaji 3 puttonyos Aszú 2006 évjárat
A legalacsonyabb kategória az aszúk között. A legkevésbé édes, legkevésbé testesnek mondható. Ami miatt mégis különlegessé vált ez a bor, hogy már nem palackozzák a 3 puttonyos Aszút, nálunk viszont korlátozott mennyiségben még kapható.

Tokaji Fordítás 2008
Az aszútészta második áztatásával készített, aszú jellegű édes tokaji borkülönlegesség, több dűlő terméséből. Ez a fordítás egy 4 puttonyos aszú paramétereivel rendelkezik. Mégis könnyedebb, kevésbé nehéz bor, mint az aszú. A gyümölcsössége mellett, a markáns savai nagyon szép egyensúlyt alkotnak a cukorral.

Felehárs 2013 évjárat

A Felehárs nevében is utal összetételére, ugyanis fele furmint, fele pedig hárslevelű. Ez a félédes házasítás egy november végi szüret eredményeként született meg. A 2013-as évjárat ugyan aszúszemekben gazdag volt, itt azonban próbáltuk kiválogatni a szép, egészséges aszúszemeket, és igyekeztünk csak az egészséges bogyókat felhasználni. Ám így is került a mustba pár botrytises szem, melyek miatt illatban és ízben enyhén aszú jelleget tükröz. Hordóban, spontán erjesztettük, és 6 hónapot hordóban érleltük a bort.

Villányi Múzsa Rosé 

A Rosé alapjául mindig kékfrankos és portugieser szőlőik termése szolgál. Pincészetük egyetlen olyan tétele, mely reduktív módon, fajélesztők segítségével készül. A 2014-es évjáratnak megfelelően erős savak jellemzik, melyek frissé és üdévé varázsolják ezt a bort. Illatában tipikus roséra jellemző jegyeket figyelhetünk meg, mint a málna és eper, melyek ízben is szépen visszaköszönnek. 

Villányi Gavallér
Palkonya Weingarten-dűlőjének többféle szőlőjéből (kadarka, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot) hagyományos eljárással készült, fűszeres, száraz vörösbor.