Hírlevél

Iratkozzon fel havonta megújuló hírlevelünkre!

Eseménynaptár
2022. November
3112 3 A Somssichok nyomában című programsorozat: Dr. Kaposi Zoltán előadása 45 6 Mozi Nagyatádon
7891011 12 Márton napi libalakoma kisvasutazással 13 VÁLÓTÁRSAS - könnyed párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel
141516 17 Kulcs a természethez - fotókiállítás 18 19 Egészségmegőrzés prevenció a Gyógyfürdőben 20
2122232425 26 Adventi és karácsonyi készülődés, Kaszó Nagyatád, Itt Vagyok! - Tehetségkutató - döntő 27
2829301234
A projekt

Részletek

Elérhetőség

Nagyatád-Rinyamente
Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület

7500 Nagyatád, Széchenyi tér 7.
+36 82 / 504-073
+36 30 / 946-4552


nagyatad.tdm@gmail.com

Galéria ajánló
Csurgó 25 Csurgó
http://nagyatadtdm.hu
Tagok

Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás

Cím: 8840 Csurgó, Táncsics tér 1.
Tel.: 06 20 261 9967
E-mail: csurgotortenelmipark@gmail.com
Honlap: https://www.tortenelmipark.com/
Galéria
Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás
Bemutatkozás

A Történelmi Park 10 állomása országunk és városunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. Legkedveltebb a palánkvár. A gyógynövénykertet végigjárva a régi magyar nagyasszonyok életét is felidézhetjük, Török Bálintné Pemflinger Katalinra emlékezve. A séta végén pihenő- és tűzrakóhely, kemence várja a vendéget. Megrendelésre befűtjük a kemencét is, amelyben finomra sül a vidék gasztronómiai nevezetessége, a kukoris.

történelmi park

Ez a hely, ahol a Történelmi Park felépült, a város legrégebbi emlékeit őrzi. Itt állt a templomosok és johanniták rendháza az 1200-as években, itt volt a vár, ahol a törökök vívtak hol Zrínyi Miklós, hol Török Bálint katonáival, a közelben folyik a Máriás-patak, melynek forrásánál IV. Béla is megpihent, és most is itt áll a szerzetesek temploma, harangja hívogatja a Mária-út mai zarándokait. Szálláshelyük a 18. századi birtokos, Festetics György majorságának épületében kapott helyet.

történelmi park

A zarándokszálláson 21 főt tudunk fogadni egyszerre. A zarándokszállásonegy 8 + 8 ágyas, két kétágyas és egy egyszemélyes (akadálymentes) szoba várja a látogatókat, minden szobához külön fürdőszobával. A teakonyha, étkező, mosó- és szárítóhelyiség mellett a lelki töltekezésre a szomszédos katolikus templom kínálkozik. A rendezvényterem lakodalmak, konferenciák, céges rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A szomszédban bolt és vendéglő található. Kerékpárok számára zárható tárhelyet biztosítunk.

zarándokhely

A park területén található a Csokonai Emlékhely. Az országban egyedüli állandó Csokonai- kiállítás egyetlen ránk maradt örökségét, az életművet mutatja be, a költő élettörténetébe ágyazva, interaktív eszközökkel, korabeli tárgyakkal.

 történelmi park

Megközelíthetőség
Utolsó módosítás dátuma: 2022-10-14 13:27