Tagok

Csurgói Történelmi Park és Zarándokszállás

Cím: 8840 Csurgó, Táncsics tér 1.
Tel.: 06 20 261 9967
E-mail: 
Honlap: https://www.tortenelmipark.com/

Galéria

Bemutatkozás

A Történelmi Park 10 állomása országunk és városunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. Legkedveltebb a palánkvár. A gyógynövénykertet végigjárva a régi magyar nagyasszonyok életét is felidézhetjük, Török Bálintné Pemflinger Katalinra emlékezve. A séta végén pihenő- és tűzrakóhely, kemence várja a vendéget. Megrendelésre befűtjük a kemencét is, amelyben finomra sül a vidék gasztronómiai nevezetessége, a kukoris.

Ez a hely, ahol a Történelmi Park felépült, a város legrégebbi emlékeit őrzi. Itt állt a templomosok és johanniták rendháza az 1200-as években, itt volt a vár, ahol a törökök vívtak hol Zrínyi Miklós, hol Török Bálint katonáival, a közelben folyik a Máriás-patak, melynek forrásánál IV. Béla is megpihent, és most is itt áll a szerzetesek temploma, harangja hívogatja a Mária-út mai zarándokait. Szálláshelyük a 18. századi birtokos, Festetics György majorságának épületében kapott helyet.

A zarándokszálláson 21 főt tudunk fogadni egyszerre. A zarándokszállásonegy 8 + 8 ágyas, két kétágyas és egy egyszemélyes (akadálymentes) szoba várja a látogatókat, minden szobához külön fürdőszobával. A teakonyha, étkező, mosó- és szárítóhelyiség mellett a lelki töltekezésre a szomszédos katolikus templom kínálkozik. A rendezvényterem lakodalmak, konferenciák, céges rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A szomszédban bolt és vendéglő található. Kerékpárok számára zárható tárhelyet biztosítunk.

A park területén található a Csokonai Emlékhely. Az országban egyedüli állandó Csokonai- kiállítás egyetlen ránk maradt örökségét, az életművet mutatja be, a költő élettörténetébe ágyazva, interaktív eszközökkel, korabeli tárgyakkal.

Megközelíthetőség