Tagok

Csurgó Városi Uszoda

Cím: 8840 Csurgó, Sárgáti u. 18.
Tel.: 36202335936
E-mail: 
Honlap: https://www.csurgoiuszoda.hu

Galéria

Bemutatkozás

A Csurgói Városi Uszodában minden generáció alálhat magának kikapcsolódási, pihenési vagy sportolási lehetőséget. Gyógyvíz minősítéssel rendelkező kültéri termálmedencék, beltéri, fedett 25m-es úszómedence, illetve egy szaunavilág teszi emlékezetessé az itt töltött időt vendégeink számára. A gyógyvíz elsősorban gerincbántalmak és izületi arthózis esetén ajánlott.

A Csurgói Városi Uzsoda 2017 nyarán nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A közel 3.700 m2-es létesítményben 25m-es úszómedence, tanmedence, jakuzzi, hideg vizes Kneipp Taposó medence, hideg vizes csobbanó medence és két kültéri gyógyvízzel töltött medence található. A gyógymedencék egyike élményelemekkel is rendelkezik. (nyakzuhany, masszázspad)

Az emeleti galérián egy csodálatos szaunavilág fogadja a kedves vendégeket, finn szaunákkal, infra szaunákkal, sószobával és gyógynövényes pihenőszobával.

A fedett, 25m-es úszómedence úszóversenyek vagy egyéb „vizes” rendezvények, események lebonyolítására egyaránt alkalmas, hiszen 200 néző befogadását lehetővé tevő lelátóval is rendelkezik. A helyi úszóiskola edzései számára rendszeresen helyszínt biztosítanak.

Az uszoda ugyancsak helyszínként szólgál a környék települései tanulóinak, diákjainak úszásoktatásához is. Szerződésben állnak több általános -és középiskolával valamint egyéb létesítményekkel, illetve a Klebersberg Központtal is.

A Csurgói Városi Uzsoda minősített gyógyvízes kúttal rendelkezik. A gyógyvíz 1265 méter mélyről feltörő 67.5 C-os magas ásványianyag tartalmú nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű lágy termálvíz. Gyógyászati céllal gerincbántalmak és térdizületi arthrózis esetén ajánlott elsősorban. Ezen kívül sportsérülések vagy baleseti sérülések utáni rehabilitációra, izomlazításra is rendkívül alkalmas.

Programok és rendezvények szervezésével, alkalmanként éjszakai fürdőzés biztosításával igyekszenek mind szélesebb rétegek igényeit kielégíteni, hogy minél többen élvezhessék ezt az új, modern és gyönyörű létesítményt a jövőben is.

Nyugdíjas csoportok és osztálykirndulások szervezésével külön szakember foglalkozik. Igyekeznek a marketing tevékenységüket bővíteni, online és offline megjelenéseiket gyarapítani az usoda népszerűsítésének érdekében. 

Megközelíthetőség