Tagok

Bütyök Állatudvar Egyesület

Cím: 7500 Nagyatád, Táncsics u. 27
Tel.: 06704175144
E-mail: 
Honlap: https://www.facebook.com/butyok.allatudvar

Galéria

Bemutatkozás

Az udvar kitalálói Falusi Erzsébet, Kovács Dorina és Karnis Tünde. 

Az Állatudvar dolgozói számára fontos a kultúrált, állatbarát állattatás elterjesztése. Az élővilág iránt felelősséget érző emberek összefogása. Népszerűsíteni szeretnék az egészséges életmódot. Kulturális rendezvények, programok és – hagyományőrző bemutatók tartása közben szeretnék elterjeszteni az állatbarát kultúrát.

Lehetőséget nyújtanak iskolák számára rendhagyó környezetismeret és biológia órák tartására, ahol testközelből láthatják az állatok életét, fejlődését, ezzel az ifjúság a környezet, a természet és az élővilág szeretetére való nevelését támogatják.

Kulturális tevékenységek, osztálykirándulások, csapatépítő tréningek számára is kiváló lehetőséget nyújt az Állatudvar.

Fontos számukra az ismeretterjesztés, illetve az állatok segítségével a fogyatékkal élők képességeinek fejlesztése.

Az állatudvar lakói Muci, a 18 éves nyugdíjas ügetőló, akit a Kincsem Parkból fogadtak örökbe lassan 2 éve. Lüszi a 10 év körüli póni, Bütyök, aki az udvar névadója is egyben, egy 10 hónapos csacsi, illetve vannak fiatalabb és idősebb kecskék is. Van két racka gida, akiket azért is tartják fontosnak, hogy részei legyenek az udvarnak, mert egy őshonos fajról van szó, amelyet szeretnének bemutatni mindenkinek.  Végül vannak még törpemalacok, nyuszik és sokféle baromfi. 

Minden korosztály számára remek kikapcsolódást nyútj a Bütyök Állatudvar! 

Megközelíthetőség