Hírlevél

Iratkozzon fel havonta megújuló hírlevelünkre!

Eseménynaptár
2018. Április
2627282930311
2 Húsvéti rét 3 Bödőcs Tibor Nagyatádon 45 6 Festett emlékek - Varga Ferenc festménykiállítása Nyuszi Zumba 7 NFC - Marcali Megyei I. Felnőtt Labdarúgó mérkőzés RKC-NKAkdémia felnőtt női NBI/B bajnoki kézilabda mérkőzés 8
91011 12 RKC-VKLSE Győr női serdülő és ifjúsági kézilabda mérkőzés 13 Kávészünet Koncert Így viszik át - Nyáry Krisztián alapján - Színház Nagyatádon 14 U12 fiú gyerekbajnokság , kézilabda torna VII. Sörfutás 15 HÉT VEZÉR - Meghívásos Teremíjász Verseny
161718 19 Könyvbemutató - Galba Anita: Élni ég és föld között A gyermeknevelés és a halálos négyes 20 21 RKC - Hőgyész NB II férfi ifjúsági és felnőtt kézilabda mérkőzés RKC - Mosonmagyaróvár felnőtt női NBI/B kézilabda mérkőzés New Generation Party Series / DJ BL4CK - Culture Party 22 Mozi Nagyatádon NFC - Balatoni Vasas Megyei I. Felnőtt Labdarúgó mérkőzés
23 Föld Napja Jótékonysági koncert a Kormorán zenekar énekeseivel 24 Föld Napja 25 Föld Napja Tavaszi Kiruccanás 26 Föld Napja Tavaszi Kiruccanás RKC - Csepel női serdülő kézilabda mérkőzés RKC - Kántor Anikó SE női ifjúsági kézilabda mérkőzés 27 Föld Napja Tavaszi Kiruccanás 28 29 Nyugat-Magyarországi Tájékozódási Lovasverseny Taranyi Lovasbarátok Találkozója Díjugrató Bajnokág Wink Nagyatád Maraton és Futófesztivál 2018
30 Túranap 123456
A projekt

Részletek

Elérhetőség

Nagyatád-Rinyamente
Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület

7500 Nagyatád, Széchenyi tér 7.
+36 82 / 504-073


nagyatad.tdm@gmail.com

Galéria ajánló
63. bázis 6 63. bázis
Időjárás
gyengén felhős
3 °C Nagyatád
2018. április 26.
http://nagyatadtdm.hu

Engedélyes lőtér

A térségben két lőtér is működik:
1. Légfegyver és íjász lőtér - Nagyatádi Turisztikai Központ


2. Koronglövő-, 100 m-es golyós belövő-, légpuska- és íjász lőtér - Mocz és Társa Magánerdészet Kft. Ötvöskónyi

 

Nagyatádi Turisztikai Központ Légfegyver- és íjászlőtér

A Turisztikai Központ léglövészetre kialakított 10 méteres fedett pályája és kültéri 5-20 méteres field target pályái minden igényt kielégítenek. Minőségi légpisztolyok és légpuskák, versenylőlapos lövészet és különböző bukó, forgó célok várják a lövészeket.

A minőségi íjászatra törekedve, a különböző erősségű Kassai Ölyv- vadász íjak közül mindenki megtalálja a magához illőt, melyekhez minőségi alumíniumból készült vesszők párosulnak.
A 10-30 méteres pályákon kihívást találhat minden korosztály.

 

A létesítmény címe: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 7.

A létesítmény fő részei:       

1.)    fegyverszoba
2.)    belső légfegyver lőtér (2x10 m)
3.)    külső lőtér íjászpálya: (10x30 m)
4.)    külső lőtér légfegyver pálya: (5x20 m)

A lőtér minősítése:

A lőtér kialakítása a 49/2004. (VIII.31.) BM rendelet figyelembevételével történt, azonban NEM a rendelet szerinti lőtér. A lőtéren kis- és nagykaliberű golyós, marok vagy sörétes lőfegyverekkel (futóvad, korongvadász, trap, skeet) kiképző-, edző- és versenyszerű lövészetet NEM lehet végrehajtani. A lőtér kizárólag légfegyveres lövészetre és íjászatra használható!


HASZNÁLATI UTASÍTÁS


A.) HASZNÁLHATÓ ESZKÖZÖK, FEGYVEREK

Belső lőtér1.)    A lőtéren csak Magyarországon engedéllyel forgalomba hozott légfegyverek (7,5 joule torkolati energia alatti) használhatóak. A működtető intézmény a lőtéren használható fegyvereket a látogatók, használó rendelkezésére bocsájtja. Az intézmény az általa biztosított fegyverek megfelelősségét, a fegyverek műszaki állapotát rendszeresen ellenőrzi. A lőtéren saját légfegyver a lövészetet vezető személy engedélyével használható. Nem az intézmény tulajdonában lévő fegyver használatának engedélyezése csak a fegyver csőtorkolati energiájának ellenőrzését követően (lövedék sebességmérő) történhet.

2.)    Az íjászlőtéren valamennyi a hazai kereskedelmi forgalomban engedély nélkül beszerezhető íj típus használható. Nem az üzemeltető intézmény tulajdonában lévő íjakat minden esetben be kell jelenteni a lőtér használatát engedélyező személynek

 B.)   LÖVÉSZET MEGKEZDÉSÉT MEGELŐZŐ SZABÁLYOK   

1.)    A lőterek használatát csak olyan személy kezdheti meg, aki a használatuk biztonsági rendszabályait megismerte, ezt aláírásával igazolta. Rendszeres használók esetén erről elegendő évente egyszer nyilatkozni.

2.)    A lőtérhasználatot megelőzően a lövészetvezető alkoholszonda alkalmazásával szúrópróba-szerűen ellenőrizheti a lövő alkalmasságát.

 BÉRLETI DÍJAK:

A lőterek használata megfelelő feltételek esetén engedélyezhető az intézmény fegyvereinek használatával és a lövő saját fegyverének használata engedélyezésével.

 EGYÉNI PÁLYA- ÉS ESZKÖZBÉRLET

Íjászat1.)    íjászpálya használata az intézmény íjaival, nyilaival: 1.000 Ft/fő/óra
Elveszett nyilak ára: 2.000Ft/db
2.) íjászpálya használata a lövő saját íjaival, nyilaival: 500 Ft/fő/óra
3.) külső vagy belső lövészpálya használata az intézmény saját fegyvereivel, lőszereivel: 1.000 Ft/fő/óra
4.) külső vagy belső lövészpálya használata a lövő saját fegyvereivel, lőszereivel: 1.000 Ft/fő/óra
lőlapok ára egységesen: 50 Ft/db.
lőszerek ára egységesen: 200 Ft/csomag  (20 db lőszer egy csomagban)

CSOPORTOS PÁLYA- ÉS ESZKÖZBÉRLET:

6 fő felett: 6.000 Ft/óra

Áraink forintban értendők!

Biztonsági rendszabályok a fegyverhasználathoz: http://nagyatadtdm.hu/letoltesek/biztonsagi-rendszabalyok-a-fegyverhasznalathoz

A lőni és íjászkódni vágyók figyelmébe ajánljuk, hogy mindenesetben személyigazolvánnyal érkezzenek, ugyanis az információs pultban való leadás után kezdhetik meg a kívánt tevékenységet. Természetesen az okmányokat a lövészet, ill. az íjászkodás után visszakapják.

Lőni a Turisztikai Központ nyitvatartási idejében lehet előzetes egyeztetés alapján!
Nyitvatartás: http://nagyatadtdm.hu/desztinacio/nagyatadi-turisztikai-kozpont

 


 

Mocz és Társa Magánerdészeti Kft.- Ötvöskónyi


Lőtér ismertető

lőtérAz engedélyes lőtér az Ötvöskónyi 0121/2 helyrajzi számú ingatlanon került megépítésre. A lőteret a Mocz és Társa Magánerdészet kft. üzemelteti. A területen koronglövő-, 100 m-es golyós belövő-, légpuska- valamint íjász szektor található.

A sörétes szektor 
A sörétes szektor egy szabvány méretű skeet pálya, amelyre további pályákat lehet telepíteni. A lövészethez 2 db bérelhető Maroochi gyártmányú Zero 3 típusú sorétes lőfegyver áll rendelkezésre. A pályán saját lőfegyver is használható.

LőtérA skeet pálya 
A tornyok és a lőállások méretei a Magyar Sportlövő Szövetség szabályzatának megfelelnek. A pálya két toronyból (magas, alacsony) és 8 lőállásból áll. A tornyokba automata rendszerű, Promatic típusú dobógépet építettünk be.

A trapp pálya
A trapp pálya a skeet pálya területére épült. A pályán egy gépállás van, amely a 4-es lőállástól 15 m-re található. A gépállásban egy automata rendszerű Promatic típusú, úgynevezett bolygó korongdobó gép található. A korongok repülési irányát tetszőlegesen- a gép adta határok között- lehet változtatni.

A golyós szektor
A 100 m-es, golyós fegyverek belövésére szolgáló létesítmény téglából került megépítésre. Az épületben a lőrés előtt 85 cm magas asztal van. Ezen az asztalon található a fegyver feltámasztására szolgáló belövő állvány, és a szükséges párnák.

A légpuska szektor
A légpuska szektor fedett lőállásától 10 m-re található a szintén fedett, vaddisznót ábrázoló futó vad pálya. Természetesen légpuska lőlapok elhelyezésére is van lehetőség. Futó vad esetén a lőállásban egy fő tartózkodhat, álló cél esetén 3 fő lőhet. A légpuska lövészethez 3 db bérelhető légpuska áll rendelkezésre.

Íjász szektor
Az íjász szektorban 5 db egymástól 10 méterre kiépített lőállás található.

A lőtéren 40 fő befogadására alkalmas nyitott büfé épület és külön álló mosdóhelyiség áll a vendégek rendelkezésére.

Árak:

Alapdíj (lőtérkezelővel): 5.000 Ft/ óra
Alapdíj (íjászat): 2.000 Ft/ óra
Koronglövészet: Alapdíj + 100 Ft/ indított korong
Sörétes fegyver bérlése koronglövészethez: 5.000 Ft/ fő/ alkalom
Lőszer koronglövészethez: Napi áron
Kispuska lövészet: (fegyver, lőszer, lőlap biztosított) Alapdíj + 100 Ft/ lövés
Kispuska lövészet: (saját fegyverrel, lőszerrel; lőlap biztosított) Alapdíj
Légpuska lövészet: (fegyver, lőszer, lőlap biztosított) Alapdíj + 50 Ft/ lövés
Légpuska lövészet: (saját fegyverrel, lőszerrel; lőlap biztosított) Alapdíj
Golyós fegyver belövés: Alapdíj
Íjászat: Alapdíj + 2.000 Ft/ fő/ alkalom

Kedvezmények:

Szállóvendégek részére 20% kedvezmény a feltüntetett árból!
Koronglövészetnél min. 250 korong indítása esetén alapdíjat nem számolunk fel!
Áraink forintban értendők és az általános forgalmi adót tartalmazzák!
Euróban történő fizetés esetén az átváltás az első eltöltött napra vonatkozó MNB árfolyamon történik!

Kapcsolódó galéria

Utolsó módosítás dátuma: 2017-03-14 11:53