Hírlevél

Iratkozzon fel havonta megújuló hírlevelünkre!

Eseménynaptár
2023. Március
272812345
67 8 Rinyamenti Alkotók Tárlata 910 11 Nőnapi Kisvasutazás, Kaszó 12 !!!TELTHÁZ!!! Indul a bakterház (zenés vígjáték) Indul a bakterház Pótelőadás
13 14 Pilvax Kávéház - zenés irodalmi est 1516171819
20 21 Átölel a természet-Természetfotós előadás, vetítés 2223242526
272829303112
A projekt

Részletek

Elérhetőség

Nagyatád-Rinyamente
Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület

7500 Nagyatád, Széchenyi tér 7.
+36 82 / 504-073
+36 30 / 946-4552


nagyatad.tdm@gmail.com

Galéria ajánló
Csurgó 25 Csurgó
http://nagyatadtdm.hu
Hírek

Tanulmányi kirándulás Orfű

2015. július 14. 13:59
Tanulmányi kirándulás Orfű

A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület ezúttal Orfűre látogatott el, hogy betekintést nyerjen az ottani TDM szervezet működésébe.

Tanulmányi kirándulás- Orfű


Második tanulmányi utunk célállomásaként az orfűi tdm szervezetet választottuk.
Dr. Gonda Tibor, az egyesület elnöke, valamint Bencze Szabina, az egyesület dolgozója mutatta be térségüket. A Muskátli Vendéglő, Kemencés udvar és Tájházban fogadtak bennünket, ahol  hagyományos kemencés finomságokkal és egy kis frissítővel kínálták a csapatot miközben bemutatták az Orfűi Turisztikai Egyesület TDM Szervezetét, és a település folyamatban lévő turisztikai fejlesztéseit.  Füzyné Kajdi Zita polgármester asszony is csatlakozott hozzánk, aki szintén megosztotta velünk a helyi turizmus tapasztalatait, a civil szervezetek feladatvállalását a helyi turizmusfejlesztésben. (Egyedülálló módon 15 civil szervezet segíti fejleszteni a település életét.)
Ellátogattunk a készülő ökoturisztikai látogatóközponthoz, a Mecsek Házához és a Malom Skanzenbe is.
Pihenés képen és szakmai megbeszélések közepette ebédünket a Kis-Tó étteremben fogyasztottuk el.
Orfűn épp előkészületek folytak az egyik legnépszerűbb könnyűzenei rendezvénysorozat a Fishing on Orfű előkészületére. Kiderült, hogy valóban nagy az érdeklődés a fesztiválra, hiszen a jegyek már elővételben elkeltek decemberben.


sárkányhajóMegtudtuk, hog a Pécsi-tó partján álló víziturisztikai központ korszerű körülményeket biztosít olyan népszerű és látványos sportágak űzéséhez, mint a kajakozás-kenuzás, sárkányhajózás és csónakázás.
Csapatépítő tréning gyanánt egyesületünk is kipróbálta a sárkányhajózást, mint sportot, mely során tapasztalatokkal  gazdagodtunk, és  megtanultuk, hogy hajónk egy csapatot alkotva, együttműködve mehet csak tovább eredményesen.
Ezt követően ellátogattunk az Abaligeti Cseppkőbarlangba. .
A nap zárásaként a Mecseki Kulináriumba (Panoráma kemping területén található hangulatos pince) látogattunk el, ahol helyi terméket kóstolhattunk (sajtok, sonkák, stb.), valamint szomjoltóként a Pécsi Borvidék legjobb borainak szakértő bemutatása mellett bort is kóstoltunk a Pécs-Mecseki Borút Egyesület elnöke által. Azoknak, akik nem kedvelik a bort, helyi bodzaszörpöt és bio italokat szolgáltak fel.
A tanulmányútról sok itthon is hasznosítható információval, praktikával, szemlélettel tértünk haza. 
Mindent számba véve megállapíthatjuk hogy az Orfűi Turisztikai Egyesület, a településen élők, és a civil szervezetek összefogása példa értékű, követendő mintát állít elénk.

Fotógaléria: http://nagyatadtdm.hu/galeria/tanulmanyi-kirandulas-orfu_25.html

A kirándulást megtekintheti a Nagyatádi Városi Televízió online adásában 29:38:00 -tól láthatják az érdeklődők!

Utolsó módosítás dátuma: 2015-07-14 15:49