Hírlevél

Iratkozzon fel havonta megújuló hírlevelünkre!

A projekt

Részletek

Elérhetőség

Nagyatád-Rinyamente
Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület

7500 Nagyatád, Széchenyi tér 7.
+36 82 / 504-073


nagyatad.tdm@gmail.com

Galéria ajánló
63. bázis 6 63. bázis
Időjárás
gyengén felhős
3 °C Nagyatád
2019. augusztus 19.
http://nagyatadtdm.hu
Eseménynaptár

Somogy Táncegyüttes , Nagyatádon

Helyszín: Nagyatád Nagy Imre Tér
Időpont: 2018. szeptember 22. 19:00 - 2018. szeptember 22. 20:00
Tag: Nagyatádi Kulturális és Sport Központ (NKSK)
Leírás
Somogy Táncegyüttes , Nagyatádon

Sok szerettel várjuk érdeklődő közönségünk a Somogy Táncegyütes "Regrutabál Vajdaszentiványon-táncok a Kárpát-medencéből" című műsorára a Nagyatádi Kulturális Központ színháztermébe szeptember 22-én 19 órára. A Belépés ingyenes!

BEMUTATKOZÁS
A "Kiváló Minősítésű" Somogy Táncegyüttes 1949-ben alakult Kaposváron. Művészeti arculatukhoz tartozik az autentikus népténcok felgyűjtése és színpadra alkalmazása, valamit tematikus és kortárs táncszínházi koreográfiák alkotsa.

REPERTOÁR
A florkór vonal átfogó képet nyújt a magyar nyelvterületek táncairól, valamint betekintést enged egy-egy magyarorszgi vagy erdélyi, idegen ajkú népcsoport kultúrájába. A táncokat a Somogy zenekar élőzenéje kíséri. A koreográfiák átlagos hossza 5-8 perc, melyből maximálisan a szerkesztett műsoridő 2x45' lehet.
A korárs tánc és táncszínház egy továbbgondolása a népi kultúrának. Ide kapcsolódó alkotásaik: "1 darab föld" A Pál utcai fiúk című regény alaptörténetét ülteti a jelen korba, míg a "Rab ember fiai" táncjáték, Móra Ferenc azonos című ifjúsági regényét jeleníti meg.

SOMOGY ZENEKAR
Profiljukba tartozika néptánc együttesek zenei kísérete, táncházak, népzenei koncertek, hangszerbemutatók és ismeretterjesztő előadások tartása. Hangszerek, melyeket megszólaltatnak: hegedű, brácsa, nagybőgő, kecskeduda, citera, tekerőlant, koboz doromb, tramburica, tamburabrácsa, ütőgardon és külünböző pásztorfurulyák.

Megközelíthetőség
Utolsó módosítás dátuma: 2018-09-17 09:04